Militari ruși amețiți de alcool au tras în ofițerii FSB din Herson, arată un raport al Moscovei

Militari ruși amețiți de alcool au tras în ofițerii FSB din Herson, arată un raport al Moscovei

Documente ale armatei ruse fac referire la actele de insubordonare ale soldaților ruși, comise pe fondul consumului de alcool. Acestea menționează o anchetă a Comitetului de Investigații Militare pentru Flota Mării Negre cu privire la un incident petrecut pe 19 iunie.

Potrivit procurorilor militari, pe fondul consumului de alcool, trei soldați ruși au fost împușcați și uciși, iar alți doi au fost răniți într-un schimb de focuri cu ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB. Incidentul a avut loc într-un bar din Herson, capitala regiunii în care forțele ucrainene au lansat luni o contraofensivă de amploare.

ADVERTISING

Documentele obținute de Yahoo News arată că pe 19 iunie, în jurul orei locale 20:00, trei ofițeri FSB au intrat într-un bar unde au descoperit doi soldați profesioniști, sergentul Serghei Obukhov (28 de ani) și sergentul-adjunct Igor Sudin (31 de ani) „pierzând vremea și consumând băuturi alcoolice".

Ofițerii i-au admonestat pentru că beau alcool îmbrăcați în uniforma militară. Obukhov a scos pistolul și a tras câteva focuri în podea, iar unul dintre ofițerii FSB, Serghei Privavlov, a încercat să-i ia arma din mână, moment în care celălalt soldat, Igor Sudin, a început să tragă spre ei cu pușca de asalt AK-74. Privalov și un coleg, Igor Iakubinski, au ripostat, deschizând focul asupra atacatorilor.

ADVERTISING

Obukhov, cel care a scos primul arma, și ofițerii FSB, Privalov și Iakubinski, au fost uciși pe loc, în timp ce sergentul-adjunct Sudin și un alt ofițer al serviciului rus de informații au fost răniți și internați în Spitalul Marinei din Sevastopol.

Raportul menționează că un al patrulea ofițer FSB, neidentificat, care a participat la schimbul de focuri a fugit de la locul incidentului.

Cei doi soldați care au tras în ofițerii FSB se aflau în Ucraina pe baza contractului cu armata și făceau parte din regimentul 8 de artilerie al flotei ruse din Marea Neagră.

ADVERTISING

Incidentul este anchetat de procurorii militari ruși, potrivit lui V.O. Savchenko, un oficial din cadrul Departamentului de Investigații Militare, și este încă un exemplu al actelor de indisciplină comise de soldații ruși detașați în Ucraina, multe dintre acestea fiind provocate de consumul de alcool și de moralul scăzut.

Forțele ruse din Herson au devenit ținta unor acțiuni de gherilă, care au inclus mai multe asasinate și ambuscade. Un jurnalist local ucrainean a declarat la începutul lunii august pentru Sky News că în suburbiile orașului soldații ruși patrulează beți, "cu sticla de alcool într-o mână și cu mitraliera în cealaltă".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇