Cum arată armata Rusiei după 6 luni de război: Moralul soldaților e scăzut, nu mai au muniție și vehicule

Cum arată armata Rusiei după 6 luni de război: Moralul soldaților e scăzut, nu mai au muniție și vehicule

Ofensiva Rusiei în Donbas înregistrează progrese minime, iar trupele rusești suferă din cauza lipsei de muniție, vehicule și personal, arată cea mai recentă evaluare a Ministerului britanic al Apărării, la 6 luni de la începerea războiului.

Moralul soldaților ruși este scăzut și anticipează un contraatac major al trupelor ucrainene, mai arată raportul citat de The Guardian.

”Ofensiva din Donbas înregistrează progrese minime, iar Rusia anticipează un contraatac ucrainean major. Din punct de vedere operațional, Rusia suferă din cauza lipsei de muniții, vehicule și personal. Moralul celor mai mulți soldați ruși este scăzut, iar armata sa este semnificativ degradată”, precizează Ministerul britanic de Externe.

ADVERTISING

Raportul mai arată că după 6 luni de război, puterea diplomatică a Rusiei a fost diminuată, iar perspectivele sale economice pe termen lung sunt sumbre.

”Puterea sa diplomatică a fost diminuată, iar perspectivele sale economice pe termen lung sunt sumbre. După șase luni, războiul Rusiei s-a dovedit atât costisitor, cât și dăunător din punct de vedere strategic", mai precizează raportul.

Ucraina a intrat în ziua 182 de război și marchează azi Ziua Independenţei sub tensiune, la şase luni de la începutul invaziei ruse.

ADVERTISING

Președintele Volodimir Zelenski a transmis miercuri un mesaj emoționant, afirmând că Ucraina a renăscut atunci când Rusia a invadat-o pe 24 februarie.

Totodată, el avertizează că sunt posibile provocări ale Rusiei şi atacuri brutale. Dar, spune el, trupele ucrainene vor răspunde oricărei manifestari a terorismului rus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇