Soţia purtătorului de cuvânt al lui Putin a încălcat și sancțiunile UE, și pe ale Kremlinului (Video)

Soţia purtătorului de cuvânt al lui Putin a încălcat și sancțiunile UE, și pe ale Kremlinului (Video)

Tatiana Navka, soţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a provocat indignare în rândul cetăţenilor ruşi şi ucraineni după ce a apărut într-un videoclip în timp ce dansează şi sparge farfurii la o petrecere în vacanţa petrecută în Grecia, deşi este vizată de sancţiunile Uniunii Europene.

Fostă patinatoare olimpică şi fost model, Tatiana Navka, în vârstă de 47 de ani, a fost născută în Ucraina sovietică și este căsătorită cu Dmitri Peskov, în vârstă de 54 de ani, purtătorul de cuvânt al lui Vladirmir Putin şi adjunctul şefului administraţiei de la Kremlin.

ADVERTISING

În urma valului de critici aduse la adresa sa, fostul model a şters videoclipul de pe contul său de Instagram - platformă interzisă ca fiind extremistă în Rusia. În orice caz, internauții au avut grijă să păstreze înregistrarea.

Mulţi sunt contrariaţi de comportamentul femeii într-o ţară care sprijină în mod deschis Ucraina şi catalogată drept „neprietenoasă” de Putin.

„Soţia unui funcţionar public de top al unei ţări aflate în război ar trebui să se comporte mai modest”, scrie un utilizator.

ADVERTISING

Alţi utilizatori furioşi se întreabă cum a primit o viză pentru o ţară din Uniunea Europeană.

„Cum i s-a permis să intre în Grecia?”, a spus el.

Navka a postat şi din Turcia, un alt stat membru NATO care furnizează drone de luptă Ucrainei.

Soţia lui Peskov şi-a continuat spectacolul vanitos, iar în una dintre postări a adăugat descrierea: ”Atena? Artemis? Afrodita? Ce părere ai, ce aspect mi se potriveşte mai mult?”.

„În momentul operaţiunii speciale, călătoreşti în ţara care oferă sprijin militar inamicului său. Ce este în neregulă cu tine?!”, a scris un alt internaut.

ADVERTISING

Nu este clar dacă Peskov - unul dintre cei mai vizibili oficiali ai Rusiei – se află alături de soţia sa în Turcia, unde a fost în trecut diplomat. Cu toate acestea, el nu a fost surprins de camere.

El este sancţionat în Grecia, stat membru al Uniunii Europene. Majoritatea ruşilor nu pot zbura în străinătate din cauza sancţiunilor, a restricţiilor vizelor şi a restricţiilor de zbor ale companiilor aeriene ruse.

Ziua 180. Dughin acuză Ucraina că i-a ucis fiica. Kievul neagă că suspecta evocată de Moscova ar fi din regimentul Azov


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇