Mike Pence va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, deşi Trump a refuzat

Mike Pence va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, deşi Trump a refuzat

Vicepreşedintele american în exerciţiu Mike Pence va asista, la 20 ianuarie, la ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, au relatat mai multe media americane, în contextul în care preşedintele în exerciţiu Donald Trump, care nu va lua parte la ceremonie, este tot mai izolat.

Relaţiile dintre Trump şi Pence s-au degradat substanţial după ce vicepreşedintele în exerciţiu a confirmat joi, în faţa Congresului SUA, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, transmit duminică Reuters şi AFP.

ADVERTISING

Vicepreședintele în exercițiu Mike Pence, prins între Donald Trump și Constituție

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american.

Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Biden declarase, vineri, că Mike Pence este ''binevenit'' la ceremonia din 20 ianuarie, salutând anunţul făcut pe Twitter de către Donald Trump privind propria absenţă la ceremonia respectivă.

ADVERTISING

Acesta a fost ultimul mesaj pe Twitter al lui Trump înaintea închiderii contului @realDonaldTrump.

Ceremonia de preluare a mandatului de preşedinte de către Joe Biden se va desfăşura într-un format redus, din cauza pandemiei de COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇