Mii de persoane au protestat în Germania față de restricții și vaccinarea obligatorie

Mii de persoane au protestat în Germania față de restricții și vaccinarea obligatorie
Foto: Captură video

Mii de persoane au protestat sâmbătă, în mai multe oraşe din Germania, față de restricțiile antiCovid și vaccinarea obligatorie, informează dpa.

În oraşul Freiburg din sud-vestul Germaniei, circa 4.500 de persoane au participat la o demonstraţie împotriva vaccinării obligatorii şi altor măsuri propuse pentru combaterea pandemiei, potrivit poliţiei. Organizatorii demonstraţiei au estimat o participare de circa 7.000 de persoane.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, nu s-au înregistrat incidente, chiar dacă mai mulţi contra-demonstranţi au încercat să blocheze cu biciclete marşul.

ADVERTISING

În Brandenburg an der Havel, un oraş situat la vest de Berlin, poliţia a împrăştiat o demonstraţie neautorizată împotriva restricţiilor. Protestatarii sunt acuzaţi că au participat la o manifestaţie neautorizată şi nu au purtat măşti sanitare.

Mai multe sute de persoane au protestat sâmbătă şi în oraşul Schwerin din nord-estul landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară. Poliţia a estimat la maxim 900 numărul de participanţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇