Avem de departe cei mai mulți morți pe șosele din UE. Mesajul lui Bode după un weekend tragic: Grăbiți-vă încet!

Avem de departe cei mai mulți morți pe șosele din UE. Mesajul lui Bode după un weekend tragic: Grăbiți-vă încet!

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, are un mesaj pentru șoferi, după ce în acest sfârșit de săptămână 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere.

El îi îndeamnă pe șoferi să se grăbească încet…

”La Bacău, segmentul de drum în care s-a produs accidentul este în aliniament, vizibilitate foarte bună, fără restricții. N-au fost identificate urme de frânare. Conduita conducătorilor auto este foarte importantă în această perioadă. Aș vrea să fac un apel către toți participanții la trafic să circule cu prudență. Este o vorbă românească, grăbiți-vă încet”, a declarat Bode luni.

ADVERTISING

Puteți urmări declarațiile ministrului aici:

Afirmația vine după ce în weekend 24 de oameni au murit în accidente rutiere. Cel mai grav s-a produs la Bacău, în urma căruia au murit 7 persoane, inclusiv copii!

În acest context, Comisia Europeană a anunțat tot azi că țara noastră rămâne fruntașă în UE la capitolul decese în urma accidentelor rutiere.

„În 2020 s-a înregistrat o reducere cu 4 000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale în UE, iar rata mortalității a fost la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime”, se arată pe pagina de Facebook Comisia Europeană în România.

???? În 2020 s-a înregistrat o reducere cu 4 000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale în UE, iar rata mortalității a...

Publicată de Comisia Europeană în România pe Luni, 26 iulie 2021

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇