Măsură dramatică în Los Angeles, din cauza COVID: Ambulanțele nu mai preiau bolnavii care au șanse mici de supraviețuire

Măsură dramatică în Los Angeles, din cauza COVID: Ambulanțele nu mai preiau bolnavii care au șanse mici de supraviețuire

Spitalele din Los Angeles nu mai fac față numărului uriaș de bolnavi de COVID-19, așa că ambulanțierilor li s-a transmis să nu mai aducă la unitățile medicale persoanele infectate care au șanse minime de supraviețuire.

Oficialii care au luat decizia argumentează că salvatorii trebuie să se concentreze asupra pacienților cu șanse mai mari de a supraviețui, scrie Los Angeles Times.

Măsura drastică a fost luată pentru că se așteaptă că cifrele privind pandemia de coronavirus să se înrăutățească în perioada următoare, din cauza sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISING

Deja ”multe spitale au ajuns la limită” și medicii trebuie ”să ia decizii extrem de dificile în privința pacienților”, spune dr. Christina Ghaly, directorul serviciilor de sănătate din L.A.

”Volumul care se vede acum în spitalele noastre reprezintă în continuare cazurile care au rezultat în urma sărbătorii de Ziua Recunoștinței”, a adăugat ea în timpul unui briefing de luni.

”Nu credem că vedem încă infecțiile care s-au produs de Crăciun sau Anul Nou. Din păcate, ne așteptăm la mai multe cazuri după aceste sărbători, iar spitalele din regiune fac tot ce pot pentru a se pregăti”, a punctat ea.

ADVERTISING

În aceste momente, spitalele din Los Angeles externează pacienții care sunt încă bolnavi, deși în mod normal trebuiau să rămână internați pentru supraveghere.

Acest lucru a ajutat la decongestionarea unităților sanitare, dar oficialii tot se tem de o avalanșă de cazuri post Crăciun și Revelion.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇