Iubita lui Putin, în premieră pe lista sancțiunilor. Marea Britanie o vizează și pe fosta soție, dar și mai multe rude

Iubita lui Putin, în premieră pe lista sancțiunilor. Marea Britanie o vizează și pe fosta soție, dar și mai multe rude

Marea Britanie a anunțat vineri o nouă rundă de sancțiuni care vizează rețeaua financiară a președintelui rus, inclusiv fosta lui soție, familia și cercul apropiat.

Noile sancțiuni iau la ţintă „rețeaua din umbră care susține stilul de viață de lux al lui Putin”, a declarat ministrul de Externe britanic, Liz Truss, într-un comunicat citat de The Guardian.

Printre cei nou plasați pe lista sancțiunilor se numără fosta primă doamnă a Federației Ruse și fosta soție a lui Putin, Lyudmila Ocheretnaya.

Mai mult, în premieră a ajuns pe lista neagră și cea care e considerată iubita sa și mamă a mai multor copii ai președintelui rus, fosta gimnastă Alina Kabaeva.

ADVERTISING

Și verii liderului de la Kremlin, Igor și Mikhail Putin, dar și nepotul său din partea lui Igor, Roman, sunt vizați de sancțiuni.

"Expunem și țintim rețeaua din umbră care susține stilul de viață de lux al lui Putin și întărește menghina din cercul său interior. Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge", spune ministrul britanic.

Bunurile pe care Putin le deţine oficial sunt modeste, potrivit MAE britanic, stilul său de viață fiind „finanțat de o cabală de familie, prieteni și elite”.

ADVERTISING

Lista celor sancționaţi de Marea Britanie include acum peste 1.000 de persoane și 100 de entități ruseşti.

Ziua 79 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

La începutul lunii mai, presa străină cita surse europene care susțineau că Alina Kabaeva va fi inclusă pe lista neagră a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE, însă în final nu s-a confirmat.

În aprilie, The Wall Street Journal a scris că oficialii americani analizează dacă Alina Kabaeva trebuie inclusă pe lista sancțiunilor impuse Rusiei de SUA, ținând cont că această decizie ar reprezenta o lovitură extremă pentru Putin și ar putea duce la escaladarea tensiunii în relația cu Kremlinul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇