Marea Britanie a raportat duminică 35.928 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Marea Britanie a raportat duminică 35.928 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Numărul cazurilor de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu 35.928, duminică, cel mai mare număr zilnic atins de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters.

Totodată, duminică au fost înregistrate 326 de decese provocate de infecţia cu noul coronavirus, sub cele 536 de morţi anunţate sâmbătă.

Guvernul a înăsprit restricţiile din Londra şi din sud-estul Angliei, în încercarea de a limita extinderea unei tulpini noi, care are o capacitate de răspândire mult mai rapidă.

Europa, îngrijorată

Italia, Belgia, Olanda, Germania și România au decis suspendarea zborurilor cu Regatul Unit, iar Franța se pregătește să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

ADVERTISING

În România, mai multe decizii au fost luate duminică seara de Comitetul pentru Situații de Urgență. Astfel, începând cu data de 21 decembrie 2020, ora 00:00, Marea Britanie este introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că orice persoană care vine din UK în România trebuie să intre în carantină.

ADVERTISING

În plus, începând din 21 decembrie 2020, ora 19:00, se suspendă toate zborurile din și spre Marea Britanie, pentru 14 zile.

Noua tulpină, cu 70% mai virală

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇