România suspendă traficul aerian cu Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus

România suspendă traficul aerian cu Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus

România a decis suspendarea zborurilor din și spre Marea Britanie. Decizia intră în vigoare din 21 decembrie, ora 19:00.

Mai multe decizii au fost luate duminică seara de Comitetul pentru Situații de Urgență, ca urmare a apariției unei noi tulpini a coronavirusului în Ragatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Astfel, începând cu data de 21 decembrie 2020, ora 00:00, Marea Britanie este introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că orice persoană care vine din UK în România trebuie să intre în carantină.

ADVERTISING

În plus, începând din 21 decembrie 2020, ora 19:00, se suspendă toate zborurile din și spre Marea Britanie, pentru 14 zile.

Europa, îngrijorată de noua tulpină, care e mai contagioasă

Și Italia, Belgia și Olanda au blocat zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut duminică discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre situaţia creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit unor surse de la Palatul Elysee, citată de agenţia DPA, Macron şi Merkel au avut convorbiri cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Europa e îngrijorată de noua tulpină a coronavirusului, cu 70% mai virală. Tot mai multe țări opresc zborurile din Marea Britanie. România va lua o decizie azi sau mâine

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇