Manifestații pro-palestinieni cu mii de oameni în capitale europene (Video)

Manifestații pro-palestinieni cu mii de oameni în capitale europene (Video)

Mii de persoane au ieșit în stradă, sâmbătă, în marile capitale europene, și s-au solidarizat cu palestinienii din Gaza. La Berlin s-a cerut oprirea genocidului, la Paris s-a scandat „Palestina va trăi, Palestina va învinge” iar la Londra, traficul la Oxford Circus a fost blocat.

O lună de război în Gaza După ambulanțe, IDF a bombardat și o școală. Raiduri aeriene vizând Hezbollah. Întâlnire Hamas – Iran (Video)

Berlin. Atmosfera a fost calmă la începutul mitingului. Mulţi veniseră cu familiile şi copiii lor. Pe pancarte se putea citi "Salvaţi Gaza", "Opriţi genocidul" şi "Încetaţi focul", au observat jurnaliştii AFP.

ADVERTISING

Participanţii, dintre care mulţi purtau keffiyeh, eşarfa purtată de activiştii palestinieni, s-au adunat pe celebra Alexander Platz din centrul Berlinului, strigând "Palestina liberă".

Numeroase steaguri palestiniene, cu cele trei dungi negre, albe şi verzi şi triunghiul roşu, fluturau deasupra mulţimii.

Israel Palestine Conflict Live | Pro Palestine Protest In Berlin Live | Germany News Live | N18L

Manifestaţia, convocată de mai multe asociaţii de susţinere a palestinienilor, s-a desfăşurat sub sloganul "Apăraţi drepturile democratice fundamentale: libertate de exprimare şi pentru palestinieni".

ADVERTISING

Organizatorii declaraseră că se aşteaptă la aproximativ 2.000 de participanţi, dar poliţia a estimat că ar putea fi cel puţin 10.000, şi a desfăşurat aproximativ 1.400 de poliţişti pentru a supraveghea marşul.

De asemenea, poliţiştii au impus condiţii stricte, avertizând că orice "negare a dreptului Israelului de a exista, prin declaraţii antisemite, incitare la ură, apologia violenţei sau a terorismului" este "pedepsită" şi va fi condamnată penal.

Paris. Câteva mii de protestatari au cerut o încetare imediată a focului în Gaza și au participat la un marş pro-palestinian pe străzile Parisului, unii dintre ei strigând "Israel, asasinule".

ADVERTISING

Demonstranţii l-au vizat și pe preşedintele francez Emmanuel Macron, scandând "Macron, complice". Unii au purtat pancarte pancarte pe care scrie "Încetarea imediată a focului", un strigăt scandat, de asemenea, în mod repetat de mulţime. Pe banerele de pe un camion cu sistem de sonorizare din centrul marşului se putea citi "Opriţi masacrul din Gaza".

Israel Hamas Conflict Live | Pro Palestine Protest In Paris Live | France News | Palestine | N18L

Demonstranţii au scandat, de asemenea, "Palestina va trăi, Palestina va învinge", mulţi dintre ei purtând steaguri palestiniene.

Şeful poliţiei pariziene a autorizat marşul, dar a promis că orice comportament considerat antisemit sau care simpatizează cu terorismul nu va fi tolerat de către poliţiştii mobilizaţi pentru a menţine ordinea.

Londra. Poliţia metropolitană a interzis protestatarilor să se adune în faţa ambasadei israeliene din Londra, dar o parte dintre manifestanţi au blocat traficul la Oxford Circus, înainte de a fi îndepărtaţi de către ofiţeri. Se așteaptă un weekend marcat de proteste pro-palestinieni la Londra.

Palestinian supporters march in London in protest against Israel

Și la București a avut loc sâmbătă un marș de solidaritate cu palestinienii. Sute de oameni au cerut încetarea războiului: Opriți genocidul. Un Holocaust nu-l justifică pe altul!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇