Mai mulți preoți au încălcat restricţiile de pandemie la un restaurant din Bârlad şi s-au ales cu amenzi

Mai mulți preoți au încălcat restricţiile de pandemie la un restaurant din Bârlad şi s-au ales cu amenzi

Mai mulți preoți din Bârlad au mers luni seara la un restaurant din oraș, fiind chemați de patronul localului să sfințească o masă.

În Bârlad toate restaurantele sunt închise în interior, după ce rata de pozitivare a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori, scrie Vremea Nouă.

La local a venit și PS Ignatie, episcopul Hușilor, dar protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, a declarat că acesta a venit doar pentru a aduce un buchet de flori, iar după 5 minute a plecat.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția.

ADVERTISING

Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit Poliția.

Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost, au văzut… să își facă Poliția treaba, ce să facem noi?” a spus protopopul Vasile Lăiu.

Oamenii care au văzut preotii venind la restaurant au sunat la 112, iar polițiștii au venit la fața locului și au dat amenzi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“În cursul zilei de astăzi, 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇