MAI anunță mai multe controale pe litoral, dupa aglomerația din weekend: Operatorii economici riscă să le fie suspendată activitatea

MAI anunță mai multe controale pe litoral, dupa aglomerația din weekend: Operatorii economici riscă să le fie suspendată activitatea

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, anunță că se vor efectua mai multe controale pe litoral, după ce s-a observat că turiștii nu respectă regulile de distanțare nici pe plajă, nici la terase.

Vom organiza acţiuni cu forţe mărite, detaşate din ţară şi din IGPR, Jandarmeria Română, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi aprobare a acestor activităţi, astfel încât să existe măsuri de protejare a cetăţeanului”, a spus Despescu.

Secretarul de stat a avertizat că activitatea operatorilor economici care nu respectă regulile va fi suspendată.

ADVERTISING

”Cu siguranță acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activității unor operatori economici”, a atras atenția secretarul de stat.

Vor fi mai multe controale și în centre comerciale și piețe

Și numărul controalelor efectuate în centre comerciale sau piețe va fi majorat, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Am stabilit organizarea unor acţiuni cu efective mărite, în mai multe zone, zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, atât în zona urbană, cât şi rurală.

ADVERTISING

Au fost stabilite mai multe măsuri: suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară; organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor su scopul de a analiza situaţia operativă şi direcţionarea forţelor către zonele de risc. Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom lua toate măsurile necesare”.

Orban a cerut mai multe controale pe litoral: Am văzut niște imagini…

Zilele trecute, întrebat ce măsuri va lua cu privire la aglomerația de pe litoral, mai ales la terase, premierul Ludovic Orban a spus că este nevoie de o prezență mai mare pe teren a instituțiilor cu activitate de control.

ADVERTISING

”Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini… Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă.

E nevoie de prezența pe teren a tuturor instituțiilor cu activitate de control, pentru a-i determina pe cetățeni să respecte regulile. Suntem în gardă, suntem foarte atenți”, a adăugat Orban.

Chiar și plajele sălbatice sunt pline de turiști

Litoralul s-a transformat, mai ales în weekenduri, într-un adevărat furnicar. Atât plajele, cât și terasele sunt foarte aglomerate și nu se păstrează distanțarea socială decât în foarte puține locuri.

Iată cum a arătat litoralul românesc weendul trecut:

plaja1
Foto: SpotMedia.ro
plaja-2
Foto: SpotMedia.ro

Până și plajele sălbatice, care de obicei sunt mai libere, au fost luate cu asalt de turişti, weekendul trecut, fiind, zilnic, 8.000 de persoane cu 3.000 de maşini pe plaja Vadu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇