Guvernul nu a decis încă ce noi măsuri de relaxare se vor lua începând de miercuri. Orban: M-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…

Guvernul nu a decis încă ce noi măsuri de relaxare se vor lua începând de miercuri. Orban: M-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…

Au mai rămas mai puțin de două zile până la 1 iulie, când ar trebui să intre în vigoare noile măsuri de relaxare. Însă autoritățile încă le analizează.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că orice măsură de relaxare trebuie discutată, trebuie analizat ceea ce s-a întâmplat în fiecare etapă, iar apoi se va lua o decizie.

”Orice măsură de relaxare va fi dezbătută. Când vom lua noi măsuri, le vom anunța public. Avem o evoluție a cazurilor care ne face sa fim foarte precauți. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct e în etape, din 15 în 15 zile. E necesară o evaluare a fiecărei etape de relaxare și, de aceea, am anunțat mereu cu o zi-două înainte noile măsuri”, a spus premierul.

ADVERTISING

Ludovic Orban a subliniat că sunt foarte multe persoane care nu respectă regulile de distanțare, mai ales la terase, iar miercuri va convoca miniștrii și instituțiile cu atribuții de control.

Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut.

La terase regulile nu se respectă. Dorința noastră a fost mereu de a nu reveni la restricții, dar să respectăm regulile. M-aș bucura să vad Poliția Locală pe teren, în mijloacele de transport, nu să dea amenzi, dar să le dea măști celor care nu au.

ADVERTISING

Patronii de restaurante ar trebui sa fie mai riguroși și să le ceară clienților să respecte regulile”, a precizat Orban.

Orban: Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…

Întrebat ce măsuri va lua cu privire la aglomerația de pe litoral, mai ales la terase, premierul a spus că este nevoie de o prezență mai mare pe teren a instituțiilor cu activitate de control.

”Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini… Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă.

ADVERTISING

E nevoie de prezența pe teren a tuturor instituțiilor cu activitate de control, pentru a-i determina pe cetățeni să respecte regulile. Suntem în gardă, suntem foarte atenți”, a adăugat Orban.

Litoralul s-a transformat, mai ales în weekenduri, într-un adevărat furnicar. Atât plajele, cât și terasele sunt foarte aglomerate și nu se păstrează distanțarea socială decât în foarte puține locuri.

Iată cum a arătat litoralul românesc în acest sfârșit de săptămână:

plaja-2
Foto: spotmedia.ro
plaja-1
Foto: spotmedia.ro

Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri

Totodată, premierul a anunțat că miercuri va prezenta, alături de președintele Klaus Iohannis, programul de relansare economică a României.

"Prezentarea programului economic va fi miercuri, alături de președintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca în maximum o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program", a precizat Orban.

Citește și:

Petreceri ilegale pe plaja din Tuzla, două seri la rând. Jandarmii au dat amenzi de peste 30.000 de lei

Poliția e cu ochii pe turiști: 12 persoane au fost prinse cu droguri, în Vama Veche

O terasă din Vama Veche a fost închisă după ce două angajate au fost confirmate cu COVID-19. Ce mesaj transmit reprezentanții localului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇