Macron i-a adus un omagiu lui Eminescu, în timpul vizitei la Chişinău (Foto)

Macron i-a adus un omagiu lui Eminescu, în timpul vizitei la Chişinău (Foto)

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat miercuri în vizită în Republica Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, alături de Maia Sandu.

”După discuţia oficială de la Reşedinţa de stat, am ţinut să-i arăt domnului preşedinte Macron viaţa din oraşul nostru. Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central.

Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morţii sale'', a scris Maia Sandu pe Facebook.

Macron-Mihai-Eminescu
Foto: Facebook/Maia Sandu
Macron-MIhai-Eminescu-Chisinau
Foto: Facebook/Maia Sandu

A fost prima vizită în Republica Moldova a preşedintelui Emmanuel Macron şi prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani.

ADVERTISING

Cu această ocazie, preşedintele Maia Sandu a cerut sprijinul Franţei pentru cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

''Contăm pe faptul că statele membre ale UE vor susţine demersul nostru, la summit-ul Consiliului Uniunii Europene de săptămâna viitoare, oferindu-ne astfel şansa să rămânem parte a lumii libere'', a scris Maia Sandu în postarea sa.

La finalul vizitei, Emmanuel Macron a postat un mesaj în limba română în care a mulţumit Republicii Moldova pentru primirea călduroasă.

Joi, preşedintele francez se află în Ucraina, alături de preşedintele român Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇