Lukașenko spune că un război nuclear ar face Pământul să plutească în derivă prin spațiu

Lukașenko spune că un război nuclear ar face Pământul să plutească în derivă prin spațiu

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, spune că un război nuclear ar face Pământul să plutească în derivă prin spațiu și speră să nu se ajungă la așa ceva.

„Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă. Asta și pentru că este aici lângă noi, nu suntem peste Ocean, ca Statele Unite. Dar e inacceptabil și pentru că ar putea să ne scoată planeta de pe orbită și cine știe încotro o să ne ducem. Este inacceptabil.

Dacă Rusia are sau nu de gând să folosească (arme nucleare - n.red.), asta trebuie să întrebați conducerea rusă. Cel mai probabil, Putin nu vrea o ciocnire globală cu NATO. Profitați de asta și faceți totul ca să împiedicați să se întâmple așa ceva”, a spus Lukașenko, într-un interviu pentru AP citat de Al Jazeera.

ADVERTISING

El consideră că Ucraina a provocat Rusia să înceapă războiul, dar spune că țara sa vrea pace, ba chiar susține că el este cel care a mediat negocierile.

„Categoric nu acceptăm niciun război. Am făcut și facem totul ca să nu existe un război. Datorită umilului vostru servitor, adică mie, au început negocierile între Ucraina și Rusia”, a mai susținut Lukașenko.

Președintele Belarusului a contrazis Moscova, considerând că, de fapt, operațiunea lui Putin a fost întârziată față de planul inițial.

„Nu sunt informat cu toate detaliile ca să spun dacă operațiunea merge conform planului sau e așa cum simt eu. Eu cred că această operațiune trenează”, a declarat președintele Belarusului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 71 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇