Belarusul extinde folosirea pedepsei cu moartea. Sunt vizați cei care se lasă recrutați de „entități străine”

Belarusul extinde folosirea pedepsei cu moartea. Sunt vizați cei care se lasă recrutați de „entități străine”

Camera superioară a Parlamentului din Belarus a adoptat amendamente la Codul Penal care extind folosirea pedepsei cu moartea.

„În ultima vreme au avut loc împotriva Belarusului numeroase tentative de a crește artificial amenințarea teroristă în țară. Acestea sunt facilitate activ de ostilitățile și actorii politici străini care vor să destabilizeze situația socio-politică și economică din Republica Belarus, să creeze o atmosferă de tensiune și frică.

Pentru a atinge acest scop, entitățile străine recrutează activ forțe distructive dispuse să comită, contra cost, acte criminale care, cel mai probabil, să se soldeze cu victime multe. Așadar, amendarea Codului Penal este necesară dincolo de orice dubiu”, a declarat Serghei Sivets, care este și liderul Comisiei Juridice, potrivit Belta.

ADVERTISING

Astfel, după noile legi, pot primi pedeapsa capitală cei care:

  • comit atacuri teroriste la complexe nucleare sau care folosesc substanțe radioactive, chimice sau biologice.
  • ucid un reprezentant al unui stat străin sau al unei organizații internaționale cu intenția de a provoca un incident diplomatic sau un război.
  • un membru al unei instituții a statului sau o personalitate, cu intenția de a influența o decizie a autorităților, de a intimida populația sau de a destabiliza ordinea publică.

Belarusul este singura țară din Europa unde încă este permisă și aplicată pedeapsa cu moartea.

ADVERTISING

Ziua 70 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇