Lucian Bode a prezentat scuze public pentru accidentul în care a fost implicat. Orban spune că nu îl dă afară

Lucian Bode a prezentat scuze public pentru accidentul în care a fost implicat. Orban spune că nu îl dă afară

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat scuze public pentru accidentul rutier în care a fost implicat duminică.

UPDATE – Premierul Ludovic Orban a spus, tot vineri, că nu se pune problema înlocuirii lui Bode de la șefia Ministerului de Transporturi.

”Din punctul meu de vedere nu cred că (se impune schimbareaa din funcție - n.red.) Eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (...) Am avut o discuție cu dl. Bode.

Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, a explicat prim-ministrul.

ADVERTISING

Bode spune că se odihnea

Lucian Bode spune că înainte de a face accidentul se odihnea. Ministrul nu se afla la volan, ci pe bancheta din spate.

Nu conduceam eu, eu eram pe bancheta din spate. Mașina și șoferul aparțin SPP. Se afla în misiune cu semnalele luminoase pornite, conform legii. Persoanele care au suferit leziuni au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi nevoie de internare.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor

În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică, mă odihneam. Călătoream deja de 4 ore, 4 ore și jumătate. În final, vreau să spun că regret nespus acest incident, că voi continua să mă deplasez dintr-un capăt în celălalt al țării, respectând regulile de circulație, pentru a intensifica implementarea marilor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport, de care România are atât de mare nevoie.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor
ADVERTISING

Ministrul susține că nu poate intra în detalii, pentru că accidentul face obiectul unei investigații în desfășurare.

Totuși, el a venit cu câteva precizări și cu scuze publice.

Dosarul accidentului în care a fost implicat ministrul Bode a fost trimis la Parchetul Militar

Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice și luminoase. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma și în ducerea la destinație a demnitarului.

În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranță la destinație. Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP, dintr-un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor
ADVERTISING

Șoferul lui Bode a mers cu viteză pe contrasens, a tăiat linia continuă și a depășit o coloană de mașini, înainte de accident (Video)

Explicațiile au fost date într-o conferință de presă, la deschiderea lotului de autostradă Borș-Biharia.

Iată, pe larg, explicațiile ministrului Bode:

https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/posts/2841086972786840

Turcan i-a luat apărarea

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, joi seară, că ”s-a exagerat destul de mult” în legătură cu accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, având în vedere că acesta era pe bancheta din spate a maşinii SPP şi că dormea, nefiind, astfel, cu nimic vinovat de producerea evenimentului rutier.

Turcan a apreciat că ”este o cale destul de lungă”, de la ce s-a întâmplat până a a cere demisii.

Iată aici detalii - Raluca Turcan spune că se exagerează cu accidentul lui Bode și îl scuză pe ministru: Nici măcar nu ştia în ce regim se deplasa maşina pentru că dormea

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor a fost implicat duminică într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeș.

”În cursul zilei de ieri, 30 august 2020, pe drumul de întoarcere de la Zalău la Bucureşti, autovehiculul în care se afla ministrul Lucian Bode a fost implicat pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş, într-un eveniment rutier. Menţionăm că ministrul Lucian Bode nu se afla la volanul maşinii, acesta fiind pasager. În urma acestui eveniment ministrul Lucian Bode nu a necesitat îngrijiri medicale, iar celelalte persoane implicate în evenimentul rutier nu au necesitat internare”, a anunțat duminică Ministerul Transporturilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇