Reacții politice la goana nebună a mașinii lui Bode: USR amintește de cazul Gigină și vrea lămuriri de la Poliție, PSD îi cere demisia

Reacții politice la goana nebună a mașinii lui Bode: USR amintește de cazul Gigină și vrea lămuriri de la Poliție, PSD îi cere demisia

USR îi cere ministrului Transporturilor, Lucian Bode, clarificări cu privire la accidentul în care a fost implicat și la deplasarea în regim de urgență pe contrasens.

La rândul său, Partidul Social Democrat îi solicită lui Bode să demisioneze, acuzând faptul că ministrul, „în loc să facă drumuri, îşi face cale liberă în trafic cu girofarul”.

USR reamintește de cazul polițistului Gigină

Asftel, USR spune că accidentul în care a fost implicat ministrul Bode ridică multe semne de întrebare și îi cere să explice public unde mergea și dacă a respectat legea.

”USR atrage atenția că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare și cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgență pe contrasens a ministrului.

ADVERTISING

USR cere ministrului liberal Lucian Bode să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

Formațiunea reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, ”petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență”.

De asemenea, USR consideră că este inadmisibil dacă ministrul nu avea nicio urgență și a folosit girofarul doar pentru a scăpa de cozile interminabile din trafic.

”USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze.

ADVERTISING

În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, mai precizează comunicatul.

PSD îi cere demisia

PSD îl acuză pe ministrul Transporturilor că pentru el nu contează nici legea, nici siguranța celorlalți participanți la trafic și îi cere demisia.

”Demisia, Bode! În loc să facă drumuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, își face cale liberă în trafic cu girofarul, până când intră frontal în mașina unor turiști din Polonia! Pentru Bode, nu contează nici legea, nici siguranța celorlalți participanți la trafic.

ADVERTISING

Pentru șeful lui Bode, Ludovic Orban, nu contează că fapta ministrului Transporturilor se încadrează în sfera penalului! Câtă vreme Bode nu a intrat cu mașina în bolidul vreunui interlop, nu e o problemă, poate să rămână în funcție!”, scru reprezentanții PSD pe Facebook.

Mașina lui Bode a gonit pe contrasens

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminică într-un accident rutier, pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş.

Mașina a fost însă filmată circulând pe contrasens. Imaginile au fost surprinse de șoferul unei motociclete și au fost postate în mediul online.

În filmare se observă cum maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte pe linie continuă şi circulă mult pe contrasens. La un moment dat, depășește o coloană întreagă de maşini. Autovehiculul avea sirena pornită și mergea cu viteză mare.

Orban l-a întrebat doar cum se simte

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu știe nimic despre faptul că mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a circulat pe contrasens și cu viteză mare.

El a declarat că duminică Bode l-a sunat și l-a informat despre producerea accidentului. Orban l-a întrebat doar despre starea de sănătate, fără să îi ceară detalii cu privire la incident.

”Nu am avut o discuție despre accident, l-am intrebat dacă a fost la volan și a spus că nu, l-am întrebat cum se simte și mi-a spus că este bine. Trebuie acum ca Poliția să verifice circumstanțele în care s-a produs accidentul”, a afirmat premierul.

Întrebat cum comentează faptul că mașina în care se afla Bode circula cu viteză mare și cu sirena pornită, în condițiile în care el i-a criticat în repetate rânduri pe cei din PSD, cand se aflau la guvernare, pentru astfel de practici, Orban a spus că și el mai procedează câteodată așa.

”Depinde de situația în care se găsește persoana respectivă. Și eu mai fac apel la posibilitatea de a merge în coloană oficială, dar rar, dacă există o deplasare unde e activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp. Voi avea o discuție cu ministrul Bode”, a promis Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇