Louis Vuitton scandalizează cu noua reclamă. Mesaj de la Kiev: Luxul miroase mai bine când e îmbibat cu sânge, așa-i? (Video)

Louis Vuitton scandalizează cu noua reclamă. Mesaj de la Kiev: Luxul miroase mai bine când e îmbibat cu sânge, așa-i? (Video)

Casa franceză de modă Louis Vuitton a atras din nou criticile după ce a prezentat o colecție pentru femei și a lansat o reclamă în culorile drapelului rus și cu simboluri folosite de ruși în războiul din Ucraina.

Reclama a stârnit o mare dispută în mediul virtual. Unii ruși s-au grăbit să vadă în asta susținerea brandului de lux pentru țara lor, în timp ce alții atrăgeau atenția că sunt culorile steagului Franței, potrivit agenției ucrainene de știri UNIAN. În orice caz, mulți ucraineni, în frunte cu Mihail Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski, spun că brandul putea evita o astfel de asociere, dacă exista dorință.

ADVERTISING

„De mai bine de un an rușii ucid ucraineni în Europa şi folosesc Panglica Sfântului Gheorghe și svastica V/Z. . O casă de modă de elită, care e axată pe noii îmbogățiți ai Rusiei, decide să se joace cu simbolurile agresiunii. Luxul miroase mai bine atunci când e îmbibat cu sânge, așa-i, Louis Vuitton?”, a scris pe Twitter Mihail Podoliak.

Amintim că acesta nu e primul caz în care Louis Vuitton e acuzat că susține războiul. La aproximativ o lună de la startul invaziei, brandul a lansat o colecție de bijuterii cu simbolurile „Z” și „V”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atunci, casa de modă care abia anunțase că se retrage din Rusia a motivat că au fost create înainte să existe războiul, colecția dorind să aducă un tribut fondatorului.

Rușii sunt mari amatori de produse de lux. Astfel, atunci când LVMH, compania-mamă a Vuitton, a anunțat că închide magazinul deschis în 2003 pe strada Stoleșnikov din Moscova, oamenii s-au bulucit la cumpărături.

La acel moment existau mărturii în spațiul online că oamenii nici măcar nu mai așteptau să intre în cabine, ci se probau direct în magazin, ca să fie siguri că apucă să-și cumpere.

ADVERTISING

Ziua 376: Armata Rusiei racolează în orfelinate și scoate tancurile vechi de la naftalină, dar Medvedev vrea război mondial


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇