Imagini apocaliptice dintr-un oraș ucrainean. Cum arăta înainte să fie distrus complet de ruși (Foto & Video)

Imagini apocaliptice dintr-un oraș ucrainean. Cum arăta înainte să fie distrus complet de ruși (Foto & Video)

Orașele ucrainene care sunt pe liniile principale ale frontului sunt distruse, unul câte unul. Localități care cândva erau pline de viață ajung sa fie rase complet de pe fața Pământului, peisajul lăsat de bombe fiind desprins din filmele despre Apocalipsă.

Canalul de Telegram al „Tanchiștilor din Districtul Militar de Sud” a publicat fotografii ale orașului Marinka, regiunea Donețk. Rușii nu fac alte comentarii despre poze, doar precizează că au fost făcute pe 4 martie 2023.

Duminică, pozele au fost comentate de șeful cancelariei președintelui Ucrainei, Andri Yermak.

ADVERTISING

„Marinka nu mai este. Așa arată consecințele activităților Rusiei teroriste", a scris Yermak pe canalul său de Telegram, citat de Meduza.io.

Există bătălii aprige pentru Marinka. În ianuarie, liderul separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, susținea că orașul va fi capturat curând, însă acest lucru nu s-a întâmplat:

„Toate blocurile au fost curățate și se află sub controlul trupelor noastre. Soldații lucrează zi și noapte, metru cu metru, pentru a elibera orașul”, spunea atunci Pușilin, deși de atunci abia mai existau clădiri care să stea în picioare.

Drone footage of Maryinka city that was turned into ruins by Russians

Înainte de război, în Marinka locuiau 10.000 de oameni. Situată la periferia Donețkului, Marinka e unul dintre punctele principale din arcul defensiv al forțelor Kievului. Fortificațiile ucrainene de aici includ tranșee betonate și tuneluri.

ADVERTISING

Iată cum arăta orașul înainte să fie distrus de ruși:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇