Liderul majorităţii republicane din Senat îl felicită pe Joe Biden pentru victoria împotriva lui Trump

Liderul majorităţii republicane din Senat îl felicită pe Joe Biden pentru victoria împotriva lui Trump

Liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a recunoscut marţi victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale în dauna lui Donald Trump, la o zi după confirmarea rezultatelor scrutinului de Colegiul Electoral.

”Colegiul Electoral a vorbit, aşadar aş dori astăzi să-l felicit pe preşedintele ales Joe Biden”, a spus McConnell în deschiderea dezbaterilor din Senat.

Mitch McConnell este liderul republican de la cel mai înalt nivel ce recunoaşte înfrângerea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care continuă să denunţe fraude masive, fără însă a furniza dovezi în această privinţă.

”Marii electori s-au reunit ieri în 50 de state, aşadar începând din această dimineaţă ţara noastră are în mod oficial un preşedinte ales şi o vicepreşedintă aleasă”, a declarat el.

”Am fost numeroşi cei care am sperat ca alegerile prezidenţiale să aibă un rezultat diferit, dar sistemul nostru de guvernământ are proceduri pentru a determina cine va fi învestit pe 20 ianuarie”, a explicat liderul majorităţii republicane din Senatul SUA.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

El i-a salutat pe Joe Biden, senator de Delaware timp de câteva decenii, ”devotat serviciului public timp de mulţi ani”, şi pe viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris, la rândul ei senatoare.

”Dincolo de diferenţele dintre noi, toţi americanii pot fi mândri că ţara noastră are pentru prima dată o femeie vicepreşedinte ales”, a subliniat McConnell.

De partea sa, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, i-a cerut lui Trump să ”îşi încheie mandatul cu un minim de graţie şi demnitate”.

”De dragul democraţiei noastre, de dragul tranziţiei paşnice a puterii, el al trebui să pună capăt escrocheriilor şi denaturărilor şi să recunoască faptul că Joe Biden va fi viitorul nostru preşedinte”, a spus Schumer în intervenţia sa în faţa celorlalţi senatori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: