Lavrov susține că NATO este "în esenţă implicată în război cu Rusia”

Lavrov susține că NATO este "în esenţă implicată în război cu Rusia”

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, a afirmat Serghei Lavrov, într-un interviu pentru televiziunea de stat, postat pe site-ul Ministerului de Externe şi citat de Reuters.

„Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel?” a spus Serghei Lavrov.

„NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”.

ADVERTISING

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat și că există un pericol real de război nuclear.

„Aceasta este poziția de principiu a Rusiei, de la asta plecăm. Și nu mi-aș dori ca acum, când riscurile sunt cu adevărat foarte, foarte mari, să fie amplificări artificiale, chiar dacă sunt mulți care își doresc asta. Pericolul este serios, este real, nu poate fi subestimat”, a spus Lavrov, potrivit Meduza.io.

În context, ministrul a declarat că speră ca „Vestul să nu trimită soldați NATO în Ucraina”.

ADVERTISING

Lavrov a adăugat că, în mod evident, războiul se va încheia cu un tratat de pace, dar condițiile documentului vor fi stabilite de cine va avea poziția superioară în luptă la acel moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇