Jurnalistul Protasevici apare într-un video în care spune că este tratat bine. Are vânătăi pe față (Video)

Jurnalistul Protasevici apare într-un video în care spune că este tratat bine. Are vânătăi pe față (Video)

Jurnalistul Roman Protasievici apare într-un mesaj video, cu vânătăi pe față, în care spune că este „tratat bine” în centrul de detenție în care se află.

„Bună ziua, numele meu este Roman Protasievici. Seara trecută am fost reținut de angajații MAI pe aeroportul din Minsk. Acum mă aflu în centrul de detenție nr. 1 al orașului Minsk.

Vreau să anunț că nu am nicio problemă de sănătate cu inima sau cu alte organe. Atitudinea forțelor de ordine față de mine este corectă și conform legii. Chiar acum colaborez cu anchetatorii și dau declarații privind organizarea protestelor în orașul Minsk”, spune Roman Protasevici.

ADVERTISING

Jurnalist şi activist, Roman Protaşevici a creat Nexta, o platformă cu 1.7 milioane de urmăritori. El a părăsit Belarus în 2019, după criticile la adresa guvernului lui Alexander Lukaşenko.

Protaşevici a fost reţinut la Minsk, după ce fusese trecut pe lista celor implicaţi în activităţi teroriste, împreună cu prietena sa, Sofia Sapega, la coborârea dintr-un avion Ryanair, care asigura legătura între Atena şi Vilnius.

Avionul fusese forţat să aterizeze în urma unei alerte cu bombă, care s-a dovedit ulterior falsă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru cei din afara Belarusului, numele lui Roman Protasevici era necunoscut până duminică. Acum este însă situaţia lui este comparată cu a lui Navalnîi, iar liderii mai multor state îi cer eliberarea.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇