Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după ce a câștigat definitiv și al treilea proces cu CSM

Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după ce a câștigat definitiv și al treilea proces cu CSM

Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură după 16 luni de pauză, pentru că a câştigat definitiv şi al treilea proces cu CSM.

Decizia a fost luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului.

Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes! (...) Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă", anunţă Cristi Danileţ pe Facebook.

ADVERTISING

"Admite recursul declarat de Danileţ Vasilică Cristi împotriva Hotărârii nr.11J din 20 iulie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM în dosarul nr. 4/J/2022. Casează în parte hotărârea atacată. În baza art.100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică domnului Danileţ Vasilică Cristi - judecător în cadrul Tribunalului Cluj sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de 6 luni', pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.t) teza a doua din aceeaşi lege. Definitivă", se arată în decizia de luni a ÎCCJ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Danileţ aminteşte că a fost suspendat din funcție pe 13 decembrie 2021 şi de atunci nu a avut venituri din magistratură.

El le mulțumeşte colegilor judecători și procurori care l-au susținut financiar în această perioadă "cruntă".

Danileţ a fost sancţionat cu excluderea din magistratură de trei ori. El a câştigat pe rând toate cele trei procese deschise împotriva deciziilor CSM.

Astfel, în luna februarie 2023, tot ÎCCJ a anulat o decizie a CSM din mai 2022 prin care Danileţ a fost exclus din magistratură pe motiv că a desfăşurat activităţi politice prin două ONG-uri (VeDem Just şi ICDE-România Europeană).

ADVERTISING

Cristi Danileţ a mai fost exclus din magistratură de CSM şi în decembrie 2021 pentru două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care susţine că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

Membrii CSM care l-au exclus pe Danileţ din magistratură şi-au terminat între timp mandatul, iar şeful Inspecţiei Judiciare, instituţia care a întocmit rapoartele de sancţionare, de asemenea, a ieşit din sistem, precizează Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇