Joe Biden confirmă că îl numeşte pe generalul de culoare Lloyd Austin la conducerea Pentagonului

Joe Biden confirmă că îl numeşte pe generalul de culoare Lloyd Austin la conducerea Pentagonului

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat nominalizarea generalului în retragere Lloyd Austin pentru a conduce Departamentul Apărării.

Dacă va fi confirmat de Senat, el va deveni primul şef afro-american al Pentagonului, scrie AFP.

Lloyd Austin (67 de ani) "este extrem de calificat pentru a înfrunta provocările şi crizele cu care ne confruntăm în prezent", a scris democratul într-un comunicat.

"Generalul Austin împărtăşeşte profunda mea convingere că ţara noastră este mai puternică atunci când conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci şi prin puterea exemplului nostru", a adăugat Joe Biden.

ADVERTISING

"Personalitatea strălucită şi respectată, figură pionieră în istoria armatei americane, ministrul desemnat Austin a trecut în retragere în 2016 după peste 40 de ani de serviciu în apărarea Americii", a subliniat comunicatul.

Mai multe media americane au anunţat luni seară că Joe Biden s-a decis în final pentru acest general în retragere care a luptat în Irak şi Afganistan înainte de a deveni primul bărbat de culoare care a condus comandamentul forţelor americane din Orientul Mijlociu (CENTCOM).

ADVERTISING

Confirmarea lui nu este sigură, după ce mai mulţi membri ai Congresului şi experţi în securitate naţională s-au pronunţat împotriva numirii, subliniind printre altele că este în retragere de mai puţin de şapte ani.

Congresul american, care ţine la controlul civil asupra militarilor, a adoptat o reglementare ce menţionează că un fost militar trebuie să fie în retragere de mai mult de şapte ani pentru a deveni şef al Pentagonului.

ADVERTISING

Cum acest termen nu este respectat cu Lloyd Austin, parlamentarii ar trebui să îi acorde o dispensă, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Jim Mattis, în 2016, dar protestând.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇