Israelul relaxează măsurile de restricție ca urmare a succesului campaniei de vaccinare antiCovid-19

Israelul relaxează măsurile de restricție ca urmare a succesului campaniei de vaccinare antiCovid-19

Ca urmare a succesului campaniei de vaccinare anti-Covid-19, Israelul relaxează măsurile de restricție impuse în cadrul cel de-al treilea lockdown de la debutul pandemiei în această țară. Ministrul Sănătății spune că este prima etapă către revenirea la normal.

Astfel, începând de duminică pot fi redeschise magazinele, bibliotecile și muzeele, transmite BBC.

De asemenea, populația are voie să intre din nou în mall-uri și să viziteze atracții turistice precum grădinile zoologice.

Mai mult, și sălile de sport pot fi redeschise - la fel și hotelurile și sinagogile.

ADVERTISING

Așa cum era de așteptat, tot e nevoie să se respecte măsurile de distanțare socială, iar purtarea măștii e în continuare obligatorie. Însă pentru a avea acces în aceste facilități și pentru a participa la evenimente culturale și sportive, israelienii sunt nevoiți să dețină un „pașaport verde”, care e de fapt o aplicație pe telefon realizată de Ministerul Sănătății, ce atestă vaccinarea.

În ciuda relaxării restricțiilor, aeroporturile din Israel rămân închise pentru încă două săptămâni.

Date încurajatoare privind vaccinarea

Amintim că rata infectărilor cu Covid-19 din Israel a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor care au primit ambele doze de vaccin Pfizer, după cum a anunţat, sâmbătă, Ministerul israelian al Sănătăţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinul are totodată o eficacitate de 98% în prevenirea infecţiilor care provoacă febră sau probleme de respiraţie şi de 98,9% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor, transmite Reuters

Aceste concluzii se bazează pe datele colectate la nivel naţional până pe 13 februarie de la israelieni care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin două săptămâni înainte.

Potrivit site-ului Ministerului Sănătății, aproximativ 1,7 milioane de persoane au primit a doua doză de vaccin până pe 30 ianuarie şi au putut fi incluse.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇