Israel: Rata infectărilor a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze Pfizer

Israel: Rata infectărilor a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze Pfizer

Rata infectărilor cu Covid-19 din Israel a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor care au primit ambele doze de vaccin Pfizer, a anunţat, sâmbătă, Ministerul israelian al Sănătăţii.

Vaccinul are totodată o eficacitate de 98% în prevenirea infecţiilor care provoacă febră sau probleme de respiraţie şi de 98,9% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor, transmite Reuters.

Aceste concluzii se bazează pe datele colectate la nivel naţional până pe 13 februarie de la israelieni care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin două săptămâni înainte.

ADVERTISING

Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, aproximativ 1,7 milioane de persoane au primit a doua doză de vaccin până pe 30 ianuarie şi au putut fi incluse.

Date anterioare provenite de la furnizori individuali de servicii de asistenţă medicală au arătat rezultate pozitive, ceea ce a dus la eliminarea restricţiilor în economie, după săptămâni de carantină.

Duminică, şcolile şi multe magazine au putut să se redeschidă.

Ministerul Sănătăţii a lansat şi o aplicaţie ”Green Pass”, conectată la fişele medicale personale, pe care persoanele vaccinate sau considerate imune după ce au avut Covid-19 vor putea să o prezinte pentru a putea sta la hoteluri sau să participe la evenimente culturale sau sportive.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇