Israelul le cere cetățenilor să umble înarmați, după un atac armat în Cisiordania

Israelul le cere cetățenilor să umble înarmați, după un atac armat în Cisiordania

Două femei israeliene au fost ucise şi o alta grav rănită în urma unui atac armat care a avut loc în Cisiordania ocupată. Femeile se aflau într-o maşină care a făcut accident după ce s-a tras asupra ei, în apropierea aşezării Hamra, în Valea Iordanului.

Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a declarat că două femei în vârstă de 20 de ani au fost declarate moarte la faţa locului. Cea de-a treia, în vârstă de 45 de ani, se află în stare critică.

Armata israeliană a anunţat că trupele sale „au început o urmărire a teroriştilor". Iniţial, incidentul a fost raportat ca fiind o coliziune între un vehicul israelian şi un vehicul palestinian, dar când soldaţii au ajuns la faţa locului au găsit mai multe găuri de gloanţe în vehiculul israelian, a precizat armata.

ADVERTISING

Comisarul poliţiei israeliene, Kobi Shabtai, le-a recomandat tuturor israelienilor care au permis de port-armă să înceapă să umble înarmaţi. „Acesta este un atac criminal care ne reaminteşte cât de relevantă este ameninţarea teroristă în diferitele sale forme", a declarat el.

De la începutul acestui an a avut loc o intensificare a violenţelor între Israel şi palestinieni.

Peste 90 de palestinieni - militanţi şi civili - au fost ucişi de forţele israeliene. Dacă se confirmă că cei care au stat în spatele tirurilor de vineri sunt palestinieni, atunci 17 israelieni şi un ucrainean - toţi civili, cu o excepţie - au fost ucişi în atacuri palestiniene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atacul de vineri are loc după ce armata israeliană a efectuat în cursul nopţii raiduri aeriene în Liban şi în Fâşia Gaza asupra unor ţinte având legătură cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Peste 30 de rachete au fost lansate joi din Liban spre nordul Israelului, un atac fără precedent în ultimii 17 ani, pe care armata israeliană l-a atribuit Hamas. Militanţii din Gaza, care este guvernată de Hamas, au lansat alte 40 de rachete spre Israel după începerea raidurilor israeliene.

Atacul din Liban a venit după două nopţi de raiduri ale poliţiei israeliene la moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est ocupat, care au declanşat confruntări violente cu palestinienii şi au provocat furie în întreaga regiune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇