Israel negociază cu mai multe ţări, ca să scape de dozele de Pfizer pe cale să expire

Israel negociază cu mai multe ţări, ca să scape de dozele de Pfizer pe cale să expire

Israel negociază cu alte ţări un acord cu privire la surplusul său de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care vor expira la sfârşitul acestei luni, a declarat, duminică, un oficial din Ministerul Sănătăţii.

Hezi Levi, director general în ministerul israelian, nu a dat detalii cu privire la numărul de doze care fac obiectul negocierii, potrivit Reuters.

Într-un interviu la Radio 103 FM, el a confirmat că săptămâna trecută s-a discutat un astfel de acord cu Marea Britanie. Totuși, a precizat că nu s-a materializat un acord şi că este vorba de “ceva din trecut”.

ADVERTISING

Cotidianul Haaretz notează că ar fi vorrba de aproximativ un milion de doze.

“Negociem cu alte ţări. Ne ocupăm de asta non-stop”, a explicat Levi, adăugând că vaccinurile vor expira la 31 iulie şi că orice eventual acord va trebui să primească acceptul Pfizer.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că firma “este încântată să discute potenţiale solicitări de donaţii de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru covid-19 între guverne, mai ales dacă acest lucru ajută la asigurarea faptului că vaccinul este folosit pentru a-i proteja pe oameni de această boală”.

ADVERTISING

Luna trecută, palestinienii au refuzat aproximativ un milion de doze oferite de Israel, precizând că data de expirare este prea apropiată.

În decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume şi de atunci a fost imunizată aproape 90 la sută din populaţia cu vârsta de peste 50 de ani.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇