Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a revenit în România și a fost arestat pe aeroport

Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a revenit în România și a fost arestat pe aeroport

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, a revenit vineri în România și a fost arestat pe aeroportul Henri Coandă.

Miliardarul a ajuns în țară cu o cursă de la Roma, anunță televiziunile de știri.

Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare.

El este acuzat, între altele, că a corupt oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o hotărâre de guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

ADVERTISING

Condamnarea vine în Dosarul Interagro, unde el a fost judecat pentru instigare la evaziune fiscală și spălare de bani. Procurorii ceruseră 12 ani de închisoare, pedeapsa maximă, având în vedere și faptul că Niculae a mai făcut închisoare pentru corupție.

Decizia magistraţilor este definitivă. 

A fost dat în urmărire

Joi seara, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pe Ioan Niculae, astfel că omul de afaceri a fost dat în urmărire națională.

Fotografia sa a apărut pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Persoane urmărite”.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, el a anunțat la Antena3 că este internat la o clinică din Italia și că va reveni vineri în țară.

Sunt în Italia, la o clinică, internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară”, a declarat Ioan Niculae.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇