Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia dată de Curtea de Apel București este definitivă.

Potrivit deciziei magistraților, Niculae nu mai are dreptul să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale timp de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Urmează acum ca CAB să emită mandatul de executare, care va ajunge la Poliție. El nu fusese prezent la ultimul termen din proces, presa scriind că ar fi internat într-o clinică din Milano, unde era tratat după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

ADVERTISING

Potrivit Antena3, omul de afaceri e în țară și fie va fi adus de Poliție în arest, fie se va prezenta singur.

Condamnarea vine în Dosarul Interagro, unde el a fost judecat pentru instigare la evaziune fiscală și spălare de bani. Procurorii ceruseră 12 ani de închisoare, pedepasă maximă, având în vedere și faptul că Niculae a mai făcut închisoare pentru corupție.

În primă instanță, Niculae a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A., deținută de Niculae, și SC Libarom Agri SRL, o societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

ADVERTISING

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei.

În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, se arată în rechizitoriu.

ADVERTISING

Prejudiciul adus statului român este estimat de procurori la 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇