Institutul de Sănătate din Norvegia recomandă eliminarea AstraZeneca din schema națională de vaccinare

Institutul de Sănătate din Norvegia recomandă eliminarea AstraZeneca din schema națională de vaccinare

Norvegia ar trebui să nu mai folosească deloc vaccinul AstraZeneca, sfătuiește Institutul de Sănătate Publică al țării.

”Acum avem mai multe informații despre legătura dintre vaccinul AstraZeneca și incidentele rare și grave de trombocite scăzute, cheaguri de sânge și hemoragii. Știm mai multe decât știam în martie, când am decis să continuăm imunizarea cu acest ser”, a spus Geir Bukholm, director în institutul menționat anterior.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform Euronews, Bukholm a mai afirmat că ”am ajuns la recomandarea de a elimina vaccinul AstraZeneca din programul național de imunizare”.

Potrivit unor estimări, această decizie va întârzia cam cu două săptămâni campania de vaccinare din țara nordică.

Bukholm a mai explicat că hotărârea nu a fost una ușoară, dar el crede că e un ”pas necesar”. Oricum, acum decizia este la Guvern, aceasta fiind doar o recomandare.

Cei care au primit deja prima doză din acest ser vor primi, cel mai probabil, alt vaccin la rapel. Autoritățile locale urmează să anunțe și alte detalii.

Îndemnul vine la o zi după ce Danemarca a devenit prima țară din Europa care scoate vaccinul AstraZeneca din schema națională de vaccinare

Atât Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au precizat în acest caz că beneficiile vaccinului depășesc riscurile.

Între timp, România dă liber la vaccinarea cu acest ser, chiar începând de mâine, fără programare!

Iată ce se mai aude despre acest vaccin în restul lumii:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!