Incident tras la indigo cu un avion Boeing: A pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului

Incident tras la indigo cu un avion Boeing: A pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului

Un avion Boeing a pierdut o bucată din fuzelaj în timpul zborului, la două luni după un incident similar care a declanșat anchete privind standardele de siguranță și de calitate ale acestor aeronave în procesul de producție.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA investighează modul în care acest avion Boeing 737-800 al United Airlines a pierdut un panou extern înainte de a ateriza în siguranţă în Oregon, transmite The Guardian.

Citește și: Un avion sabotat - De ce are Boeing 737 MAX atât de multe probleme

ADVERTISING

Zborul 433 al United a aterizat vineri pe aeroportul Medford, în jurul orei 13.45, transportând 139 de pasageri şi şase membri ai echipajului, după ce a plecat din San Francisco, au declarat FAA şi compania aeriană.

FAA a declarat că o inspecţie aeriană după  aterizarea avionului vechi de 25 de ani a scos la iveală un panou lipsă. United a spus că va realiza, la rândul său, o investigație.

Nu a fost declarată nicio urgenţă, deoarece nu a existat niciun indiciu privind pagubele în timpul zborului.

”Vom efectua o examinare amănunţită a avionului şi vom efectua toate reparaţiile necesare înainte ca acesta să revină în funcţiune”, a spus compania aeriană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Boeing nu a comentat, adresând întrebări către United Airlines.

Înregistrările FAA arată că avionul a fost construit la sfârşitul anului 1998.

The Rogue Valley Times a postat o fotografie a avionului cu panoul lipsă. Traficul a fost oprit pentru scurt timp pe aeroport pentru a-l căuta.

Incidentele de zbor din SUA atrag mai multă atenţie, după ce un panou de uşă al unui avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines s-a desprins în aer.

Boeing a fost supusă unui control de reglementare intens de la incidentul din 5 ianuarie, fiind în desfăşurare investigaţii privind standardele de siguranţă şi calitate ale companiei în procesul de producţie.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, un Boeing 737 MAX operat de United Airlines a ieşit de pe pistă în Houston, determinând investigaţii, iar un Boeing 777-200, operat de United, cu destinaţia Japonia, a pierdut o anvelopă după decolarea din San Francisco şi a fost deviat spre Los Angeles, unde a aterizat în siguranţă.

Un Boeing 737 United care se îndrepta spre Florida din Houston, pe 4 martie, s-a întors la aeroport la scurt timp după decolare, deoarece motorul luase o folie cu bule de plastic care se afla pe aerodrom înainte de plecare.

Postările pe reţelele de socializare au arătat flăcări ieşind din motor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇