Aterizare de urgență după ce un avion Boeing a pierdut o roată în zbor (Video)

Aterizare de urgență după ce un avion Boeing a pierdut o roată în zbor (Video)

Un Boeing 777 a aterizat în regim de urgenţă la Los Angeles, joi, după ce a pierdut pneul de pe una dintre roţi în timpul decolării, un nou incident care se adaugă recentelor probleme ale producătorului american de avioane.

O înregistrare video postată online arată că una dintre roţile trenului de aterizare cade la câteva secunde după ce avionul a părăsit solul, la aeroportul internaţional din San Francisco, scrie AFP.

United flight loses tire after takeoff

Pneul a sărit şi a ajuns într-o parcare a aeroportului, avariind mai multe maşini, dar fără a face victime, a informat postul local de televiziune KRON4.

ADVERTISING

Aparatul se îndrepta spre Japonia şi avea 249 de persoane la bord, a indicat compania United Airlines.

Avionul are şase roţi pe fiecare dintre cele două trenuri de aterizare, astfel încât poate ateriza în siguranţă dacă o roată lipseşte sau este deteriorată.

Această aterizare de urgenţă intervine la două luni după un incident care a implicat un alt model de avion Boeing.

La începutul lunii ianuarie, uşa din partea stângă a unui avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a detaşat în plin zbor, provocând depresurizarea aparatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au fost deschise anchete de către autorităţile americane responsabile cu securitatea aviaţiei, iar un raport al unei comisii independente desemnate de Autoritatea americană a aviaţiei civile (FAA) a evidenţiat în special deficienţe în sistemele de siguranţă ale producătorului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇