Un avion Boeing 737 MAX a ieșit de pe pistă la Houston (Video)

Un avion Boeing 737 MAX a ieșit de pe pistă la Houston (Video)

Un avion Boeing 737 MAX (UAL.O) al United Airlines a ieşit de pe pista aeroportului George Bush din Houston, vineri dimineaţă.

Anunțul a fost făcut de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA), informează Reuters.

Cei 160 de pasageri şi şase membri ai echipajului nu au suferit răni. Aceştia au părăsit avionul şi au fost transportaţi cu autobuzul la terminal, au precizat FAA şi United.

Avionul venise din Memphis.

United a anunţat că va muta aeronava din zona căii de rulare imediat ce va putea. FAA a precizat că va investiga incidentul.

Cu o zi înainte, joi, un Boeing 777 a aterizat în regim de urgenţă la Los Angeles, după ce a pierdut pneul de pe una dintre roţi în timpul decolării, un nou incident care se adaugă recentelor probleme ale producătorului american de avioane.

ADVERTISING

Acest ultim incident vine la două luni după un incident care a implicat un alt model de avion Boeing.

La începutul lunii ianuarie, uşa din partea stângă a unui avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a detaşat în plin zbor, provocând depresurizarea aparatului.

Au fost deschise anchete de către autorităţile americane responsabile cu securitatea aviaţiei, iar un raport al unei comisii independente desemnate de Autoritatea americană a aviaţiei civile (FAA) a evidenţiat în special deficienţe în sistemele de siguranţă ale producătorului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇