Incendiu cu flăcări de 6 metri la Popeşti Leordeni (Foto&Video) Ce spune Garda de Mediu

Incendiu cu flăcări de 6 metri la Popeşti Leordeni (Foto&Video) Ce spune Garda de Mediu

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineața, în localitatea Popești-Leordeni, de lângă Bucureşti.

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere etc) depozitate în curtea unei firme din Popești-Leordeni, la intersecția şoselei de centură cu şoseaua Olteniței.

Incendiul s-a dezvoltat din curte spre hală şi se manifesta pe circa 3000 mp.

Flăcările au avut o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri şi a existat pericol de extindere a incendiului la vecinătăți, a transmis ISU București-Ilfov.

Foto: Inquam Photos/George Calin

Au intervenit 24 de autospeciale de stingere.

Nu sunt persoane rănite.

Principala problemă a pompierilor a fost că în zonă nu există niciun hidrant, astfel că aceștia trebuie să plece să alimenteze de la alți operatori economici din apropiere, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile. „Se alimentează de la 2 km distanță”, susțin pompierii.

Foto: Inquam Photos/George Calin

UPDATE  ISU Bucureşti-lfov anunţă că incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingere.  

Dispozitivul a fost redus şi au rămas la faţa locului 12 autospeciale.  

”Mai sunt mici focare, incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de extindere (...) Urmează să stabilim circumstanţele în care s-a produs şi s-a dezvoltat incendiul”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt. 

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, prin care populația este sfătuită să ocolească zona. „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoproecție”, se arată în mesaj.

Foto: Inquam Photos/George Calin

Oficialul ISU a explicat că şapte persoane se aflau în depozit în momentul izbucnirii incendiului.  

”Nu sunt persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Şapte persoane care erau aici, angajaţi, au fost îndepărtaţi din zona de pericol (...) A fost o degajare foarte mare de fum, specifică materialelor combustibile care au ars. Această coloană foarte mare de fum a fost influenţată de vânt, de aceea, a fost luată decizia de a se transmite un mesaj prin sistemul RO-Alert din cartierele apropiate”, a mai precizat Daniel Vasile.  

Garda de Mediu: Nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice

Garda de Mediu a anunțat că nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice în urma incendiului.

Au ars, din primele constatări, circa 7.000-8.000 de metri cubi de deșeuri electrice și electrocasnice (DEE).

Întrucât incendiul este încă în desfășurare, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor continua să monitorizeze situația din teren până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislației de mediu, respectiv a prevederilor din autorizația de mediu.

„Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanțele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Nu au fost sesizate substanțe toxice industriale (STL, ŞTI). CO, CO2, depășiri mari”, a transmis Garda de Mediu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇