Încă un american de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie. Avea 10 copii

Încă un american de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie. Avea 10 copii

Un afroamerican a fost împuşcat mortal, miercuri, de Poliţie în statul Carolina de Nord din SUA.

Este cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de forţele de ordine de la anunţul de marţi privind condamnarea poliţistului Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Andrew Brown Jr "a fost rănit mortal" de un poliţist venit să îi prezinte un mandat de percheziţie, a spus şeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten, într-o conferinţă de presă.

Incidentul a avut loc în Elizabeth City, mic oraş din acest stat din sud-estul SUA.

Martorii au relatat că Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale.

În vârstă de 40 de ani şi tată a zece copii, el nu era înarmat, a afirmat familia sa.

Moartea sa survine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care şi omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de condamnare, marţi după-masă, a fost imediat umbrită de anunţul morţii unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înainte de anunţarea verdictului.

Şeriful Tommy Wooten a promis miercuri "transparenţă" în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr în Carolina de Nord.

Camera de filmat de mici dimensiuni ataşată de echipamentul poliţistului care a tras era în funcţiune, a adăugat şeriful, care a precizat că nu a văzut încă imaginile.

Ancheta a fost înaintată Biroului de Investigaţii din statul Carolina de Nord.

Citește și:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!