Încă un accident grav în Bulgaria: Doi români sunt în stare critică

Încă un accident grav în Bulgaria: Doi români sunt în stare critică

Doi români au fost răniţi într-un accident rutier produs în Bulgaria, în care au fost implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România.

Din informaţiile obţinute de MAE, cei doi se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină.

Alţi patru români au fost implicaţi în accident.

Accidentul a avut loc luni, la ora 13:30, între localităţile Tsarichino şi Kremena.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări", a precizat MAE.

ADVERTISING

Din informaţiile obţinute de la spital, cei doi români se află în stare gravă, fiind la terapie intensivă, respectiv chirurgie.

De asemenea, MAE a informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

"Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului", au menţionat reprezentanţii ministerului.

ADVERTISING

Românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.

ADVERTISING

Amintim că vineri noapte a fost un accident grav în Bulgaria cu un autocar românesc: Patru morți, din care trei români (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇