Accident grav în Bulgaria cu un autocar românesc: Patru morți, din care trei români (Video)

Accident grav în Bulgaria cu un autocar românesc: Patru morți, din care trei români (Video)
Foto: dariknews.bg

Un accident rutier grav în care au fost implicați români s-a petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria. În accident și-au pierdut viața patru persoane și alte nouă au fost rănite, din care una este în stare gravă.

Accidentul a avut loc în jurul orei 01:30, când un autocar înmatriculat în România, condus de un șofer turc, a ieșit de pe drum și a lovit cu putere un autoturism cu număr de înmatriculare olandez, parcat pe marginea drumului, după care s-a oprit într-un copac.

autocar
Foto: Facebook Sozmedia

Pasagerii din autoturismul de pe marginea drumului tocmai coborâseră și nu au fost în niciun fel afectați.

ADVERTISING

Accidentul s-a produs pe şoseaua care leagă Veliko Tărnovo de Ruse, între satele Kuţina şi Polikraişte.

Potrivit DSU, în autocar se aflau 26 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. De asemenea, mai erau cei doi șoferi, unul român și unul turc.

SON DAKIKA!Bulgaristan Feci kazada Olay yerinden görüntüleri gelmeye devam ediyor.www sozmedia.ro

Publicată de Sozmedia pe Sâmbătă, 6 august 2022

Primele informații arată că patru persoane care călătoreau în autocar au decedat și nouă au fost rănite, din care una este în stare gravă. Trei persoane au murit pe loc în accident, iar mai târziu, unul dintre răniți, care avea o rană gravă la cap, a murit în spital.

ADVERTISING

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a menționat, la Digi24, că dintre cei patru morți, trei sunt români. Iar dintre cei 9 răniți, 5 sunt români.

Șoferii au fost testați cu alcooltestul și rezultatele au fost negative.

Medici români trimiși în Bulgaria

Un elicopter SMURD a fost trimis în Bulgaria, cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca, pentru a evalua dacă pacienții români pot fi aduși în România.

Medicii au decis ca toți pacienții români să fie aduși în țară. Până în jurul orei 18:00, toți cei cinci români răniți au fost aduși în țară cu elicopterul și au fost internați la Spitalul Floreasca.

ADVERTISING

Oficiali ai Ministerului Sănătății au spus că toți sunt în stare stabilă și supuși investigațiilor, dar nu au putut să dea mai multe informații, deoarece pacienții și-au exprimat dorința să nu se discute despre diagnosticul lor.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Sâmbătă seara, alți 10 cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tarnovo, care nu au fost răniți, au ajuns în țară, fiind transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport, informează MAE.

Al doilea șofer al autocarului, cetățean român, a fost audiat și el în calitate de martor și va reveni în România, fie în această noapte, fie în cursul zilei de mâine.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇