Impact devastator: Un avion de luptă s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe din Rusia (Foto&Video)

Impact devastator: Un avion de luptă s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe din Rusia (Foto&Video)

Un avion militar rus s-a prăbușit peste un bloc de apartamente din Eisk, oraş-port din regiunea Krasnodar din vestul ţării, provocând un incendiu uriaș.

UPDATE Serviciile locale de urgență au declarat că patru persoane au murit și șase sunt date dispărute. În plus, 25 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare foarte gravă, cu arsuri serioase pe corp.

Ambii piloți au reuşit să se catapulteze înainte de impact.

Incidentul s-a petrecut luni seara, când avionul de luptă Su-34 s-a prăbușit în Eisk, un oraș de pe malul Mării Azov, vizavi de Mariupol.

O minge mare de foc a fost vizibilă la impact, provocând incendii în clădirea cu 9 etaje.

Interfax a citat ministerul local pentru urgențe care a afirmat că cinci etaje ale blocului au luat foc, etajele superioare s-au prăbușit și aproximativ 45 de apartamente au fost avariate.

„Ambulanțe și pompieri vin din tot orașul, elicoptere sunt în zonă”, a declarat un localnic pentru agenția rusă de presă TASS.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că un avion Su-34 s-a prăbușit, în timpul unui zbor de antrenament, după ce decolase de pe unul dintre aerodromurile din Districtul Militar de Sud al Rusiei. Cauza anunțată de presa rusă este defectarea unui motor, care ar fi luat foc.

A fost lansată o anchetă penală cu privire la prăbușirea avionului. „Anchetatorii militari stabilesc circumstanțele și cauzele incidentului”, se arată în comunicatul comisiei de investigații a Rusiei.

ADVERTISING

Iată momentul prăbuşirii:

Autoritățile au rezervat 600 de paturi în hoteluri și case de oaspeți pentru a-i găzdui pe cei care au fost nevoiți să părăsească clădirea, a precizat RIA.

Ziua 236 de război: Ploaie de drone kamikaze la Kiev. Premieră în UE pentru antrenarea a mii de soldați ucraineni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇