Îmbrânceli în Parlamentul de la Chișinău, în şedinţa în care și-a trecut în subordine Serviciul de Informații și Securitate. Oamenii au ieșit în stradă

Îmbrânceli în Parlamentul de la Chișinău, în şedinţa în care și-a trecut în subordine Serviciul de Informații și Securitate. Oamenii au ieșit în stradă

Parlamentul de la Chișinău a aprobat joi trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea lui, într-o ședință tensionată, cu îmbrânceli.

Deputații Platformei DA, PAS, PDM și Pro Moldova au cerut retragerea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte controversate, printre care și acesta, însă solicitarea lor nu a întrunit numărul necesar de voturi, informează Agora.md.

ADVERTISING

Tot în ședința de joi, s-au votat și legile bugetului, fără ca acestea să fie prezentate de ministrul de Finanțe.

Revoltați, deputații de la Platforma DA și PAS au încercat să blocheze intervenţia vicepreședintelui Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, cel care prezida ședința la momentul respectiv.

S-au iscat astfel îmbrânceli, iar ședința a fost întreruptă, potrivit sursei citate.

„Ceea ce au făcut ei este inacceptabil. Pe de o parte, este legea și, pe de altă, este abordarea socialiștilor, care nu are nicio legătură cu legea. Vor trebui să răspundă pentru neglijarea procedurilor parlamentare”, a declarat după acest incident deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, zeci de oameni au protestat în fața Parlamentului, la îndemnul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ea a declarat că ”mai devreme sau mai târziu vor avea loc alegeri anticipate” și a dat vina pe șeful statului Igor Dodon  că și-ar „bate joc de votul fiecărui cetățean”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇