Horodniceanu nu a scăpat încă pentru că a țipat la polițiștii care l-au oprit în trafic. Inspecția Judiciară a contestat decizia CSM

Horodniceanu nu a scăpat încă pentru că a țipat la polițiștii care l-au oprit în trafic. Inspecția Judiciară a contestat decizia CSM

Inspecţia Judiciară anunţă, marţi, că a formulat recurs împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM în cazul Daniel Horodniceanu.

În 8 noiembrie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreşedibnte CSM, în urma dialogului purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

Este vorba de incidentul din luna mai, când au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

ADVERTISING

Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa, că s-a aflat într-o „situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

În 27 iunie, Inspecţia Judiciară a stabilit că, în cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Hordniceanu, acuzat că a avut un comportament inadecvat când a fost oprit in trafic de poliţişti, este vorba despre încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil, decizia finală revenind Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇