Polițiștii care l-au oprit pe Horodniceanu în trafic sunt cercetați penal. Au fost audiați și li s-au confiscat telefoanele

Polițiștii care l-au oprit pe Horodniceanu în trafic sunt cercetați penal. Au fost audiați și li s-au confiscat telefoanele
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cei doi polițiști din Iași care l-au oprit în trafic pe Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT și actual vicepreședinte CSM, au fost audiați joi de procurori, a anunțat polițistul Marian Godină.

Potrivit acestuia, polițiștii au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice.

”Cu un ministru de Interne plagiator și mincinos, susținut de un președinte care promitea o Românie educată, doi polițiști au oprit în trafic o mașină. Doar că la volanul acesteia nu se afla un conducător auto, așa cum ar fi normal, ci era dl Horodniceanu însuși, zeul suprem care ar fi trebuit recunoscut de către orice muritor de rând, cu atât mai mult de către un polițist.

ADVERTISING

După ce a făcut un tam-tam de trei lei, în totală neconcordanță cu funcția înaltă pe care o ocupă, procurorul Horodniceanu este anchetat intern. Partea gravă acum urmează. Nu tot intern, ci în cadrul unui dosar penal, au fost chemați azi cei doi polițiști la parchet, unde au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice.

Dacă nu luăm atitudine acum, atunci să nu vă mirați când ne vom întoarce la vechile metehne, când legea era doar pentru oamenii de rând. Pentru că nu văd de ce un polițist și-ar mai risca serviciul și ar mai risca să fie anchetat, când ar putea foarte ușor să amendeze câțiva fraieri și ar trece cu vederea abaterile comise de horodniceni d-ăștia care se cred mici Dumnezei pe pământ”, a scris Marian Godină pe Facebook.

ADVERTISING

Ulterior, acesta a anunțat că cei doi polițiști au rămas fără telefoane.

”Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a dispus astăzi ridicarea telefoanelor polițiștilor în vederea percheziției informatice. Tot circul ăsta e pe bani publici. Horodniceanu așteaptă liniștit să fie cercetat disciplinar de colegii dumnealui și încasează în continuare salariu de procuror. Tot din bani publici”, subliniat Godină.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au confirmat pentru Libertatea că există o anchetă în lucru în acest caz.

ADVERTISING

Horodniceanu a fost trimis în judecată disciplinară

Inspecția Judiciară a anunțat la finalul lunii iunie că procurorul Daniel Horodniceanu este trimis în judecată disciplinară.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide sancțiunile.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, inspectorii au reţinut că fapta procurorului care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat, constituie abatere disciplinară.

Horodniceanu a fost oprit în trafic, în luna mai, de poliţiştii ieşeni, după ce a depășit o mașină de poliție fără să semnalizeze corespunzător.

În acel moment, vicepreședintele CSM i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi. Imaginile au apărut în spaţiul public.

Horodniceanu a susţinut ulterior că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării. Totodată, el a precizat că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇