Guvernul a aprobat OUG care prevede câți bani încasează studenţii care fac voluntariat în spitale COVID

Guvernul a aprobat OUG care prevede câți bani încasează studenţii care fac voluntariat în spitale COVID

Guvernul a aprobat în forma finală proiectul de ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de Medicină în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

„Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii COVID-19 şi pentru a ajuta personalul aflat de mai bine nouă luni în prima linie în lupta aceasta cu COVID-19, a fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă care permite desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de Medicină, respectiv anii 4, 5 şi 6, precum şi anii 3 şi 4 de asistenţă medicală în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a anunțat, miercuri seară, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, de la Palatul Victoria.

El a explicat că, sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, universităţile de profil centralizează solicitările studenţilor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat în perioada următoare.

„Acestea sunt transmise către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care face redistribuirea acestor solicitări către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie.

Această activitate de voluntariat este premiată cu 2.500 de lei pe lună pentru cei care se înscriu în acest program", a precizat Dancă.

Zeci de studenţi la Medicină sar în ajutorul DSP la Constanţa: Vor lucra la call-center şi anchete epidemiologice

Studenții la Medicină sunt voluntari şi la DSP București

DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

Opinia zilei e realizată de Ioana Ene Dogioiu: De unde i se trage PNL-ului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇