Zeci de studenţi la Medicină sar în ajutorul DSP la Constanţa: Vor lucra la call-center şi anchete epidemiologice

Zeci de studenţi la Medicină sar în ajutorul DSP la Constanţa: Vor lucra la call-center şi anchete epidemiologice

Mai mult de 50 de studenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa se implică în realizarea anchetelor epidemiologice şi vor realiza acţiuni de voluntariat care vizează activitatea de call-center şi monitorizare telefonică a celor infectaţi sau posibil infectaţi cu Covid-19.

Universitatea Ovidius a transmis, joi, un comunicat prin care anunţă că a răspuns, prin Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici, apelului făcut de către Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de a se implica în realizarea anchetelor epidemiologice din oraş, în contextul creşterii accelerate a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2.

ADVERTISING

DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

Astfel, peste 50 de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină vor fi repartizaţi pentru a desfăşura zilnic, în intervalul 08:00-20:00, acţiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center şi monitorizare telefonică a celor infectaţi sau posibili infectaţi cu COVID-19 în incinta DSP Constanţa, dar şi acţiuni care privesc acordarea suportului tehnic alături de echipa DSP la sediul Prefecturii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleşi doar studenţii din anii clinici, de la anul IV până în anul VI, care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile şi care, în acelaşi interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului, cum ar fi: febră, dificultăţi de înghiţire şi respiraţie, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului.

La solicitarea autorităţilor, numărul studenţilor implicaţi va fi suplimentat”, se arată în comunicatul Universităţii Ovidius.

ADVERTISING

Studenții la Medicină sunt voluntari şi la DSP București

Sursa citată a precizat că studenţii voluntari beneficiază de training specializat realizat zilnic de către reprezentanţii DSP în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici din Constanţa. 

Toate şcolile din municipiul Constanţa trec în scenariul roşu

În Constanţa au crescut cazurile de Covid-19 în ultima perioadă, depăşindu-se rata incidenţei de 3 la mia de locuitori în oraş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇