Grecia extinde restricțiile de călătorie pentru turiștii din mai multe țări, printre care și România

Grecia extinde restricțiile de călătorie pentru turiștii din mai multe țări, printre care și România

Grecia a anunțat că a extins interdicția de călătorie și restricțiile pentru turiștii din mai multe țări, printre care și România, pentru a preveni creșterea numărului de cazuri COVID-19.

Astfel, zborurile dintre Grecia și Turcia rămân suspendate până la 31 august (la miezul nopții).

Totodată, zborurile dintre Grecia, Albania și Macedonia de Nord vor continua să funcționeze doar pe Aeroportul Internațional Atena „Eleftherios Venizelos”, până la 31 august (23:59), potrivit Greek City Times.

ADVERTISING

Toți pasagerii care călătoresc în Grecia din Bulgaria, Malta, România și Emiratele Arabe Unite continuă să fie obligați până la 31 august să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 la sosirea în Grecia. Testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore.

Este nevoie de un rezultat negativ al testului COVID și pentru cei care vin în Grecia din Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania și Suedia.

ADVERTISING

În plus, Autoritatea elenă de aviație civilă a prelungit până la 31 august interdicția de intrare în țară pentru cetățenii non-UE, cu excepția celor din următoarele țări: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și Emiratele Arabe Unite.

Toți pasagerii care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puțin o zi înainte de sosire, furnizând informații care vor include aeroportul de plecare și adresa unde vor sta.

ADVERTISING

Și Ministerul Român de Externe anunță că, începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră, aeriană sau maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine, inclusiv Kulata/Promachonas.

Astfel, măsura se va aplica și persoanelor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19, cetățenilor greci și cetățenilor străini cu rezidența în Grecia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇