Grecia închide barurile și restaurantele pe timpul nopții şi impune restricţii de intrare pentru turiştii din alte state UE

Grecia închide barurile și restaurantele pe timpul nopții şi impune restricţii de intrare pentru turiştii din alte state UE

Grecia a decretat închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus.

O purtătoare de cuvânt a guvernului elen a anunţat, de asemenea, noi restricţii pentru călătorii din Balcani şi zborurile din mai multe ţări UE, relatează AFP.

Condiţiile de intrare în ţară pentru români nu s-au schimbat.

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, Aristotelia Peloni, într-o alocuţiune televizată.

ADVERTISING

Aceste restricţii vor fi aplicate începând de marţi, 11 august, până pe 23 august, a spus ea.

Teste COVID-19 și pentru cei care vin din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia

În plus, pasagerii care debarcă din avioane venind din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi, începând din 17 august, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, la fel ca şi călătorii care ajung în Grecia prin graniţele terestre.

În cele din urmă, începând cu 16 august, un maximum de 750 de persoane vor avea voie să intre în Grecia venind din Albania, a adăugat ea.

ADVERTISING

În total, 212 persoane au murit din cauza coronavirusului în Grecia, potrivit cifrelor oficiale.

Citește și:

Grecia impune masca obligatorie afară, la bordul feriboturilor şi vapoarelor

Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

FMI: Grecia va fi cel mai puternic lovită de pierderile din turism dintre țările Europei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇