Ginecolog prins luând mită 900 de lei pentru o cezariană. Directorul spitalului: A fost un caz nefericit

Ginecolog prins luând mită 900 de lei pentru o cezariană. Directorul spitalului: A fost un caz nefericit

Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant, când primea mită pentru a realiza o intervenţie chirurgicală de cezariană.

Doctorul a cerut 900 de lei – 700 pentru el şi 200 pentru alte persoane de la Secţia Ginecologie.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea şi la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au realizat marţi, 23.04.2024, prinderea în flagrant de luare de mită a unui medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

ADVERTISING

Procurorul a dispus reţinerea medicului (o femeie), pentru 24 de ore.

Conducerea spitalului precizează că până acum nu a fost înregistrată nicio sesizare sau plângere faţă de medicul care a fost ridicat marţi de DGA.

"Condamnăm în termenii cei mai duri orice acţiune de condiţionare a actului medical într-un serviciu de sănătate publică, asemenea instituţiei pe care o reprezentăm.

Semnalarea conducerii asupra unor astfel de practici are drept consecinţă notificarea imediată a autorităţilor competente.

Până în acest moment nu a fost înregistrată nici o plângere la adresa medicului în cauză la secretariatul spitalului.

Oferim întreaga noastră cooperare organelor abilitate, în vederea soluţionării anchetei", se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directorul spitalului, Dragoş Chivu, a declarat că este "un caz nefericit", pe care conducerea nu îl tolerează.

"Cei de la DGA au fost azi în spital, cred că s-a înfăptuit un flagrant, deci nu ştim mai multe amănunte, am văzut şi eu pe camere uniformele celor pe spatele cărora scria DGA.

A fost un caz nefericit, noi nu tolerăm astfel de situaţii, dacă persoana se face vinovată va plăti, justiţia îşi va spune cuvântul.

Cred că a fost făcută acţiunea probabil la sesizarea unui aparţinător sau a unui pacient. Este vorba de Secţia obstetrică-ginecologie unde s-a întâmplat acest lucru; se presupune că i-a cerut o sumă de bani sau nu ştiu ce alte foloase.

ADVERTISING

Spitalul întotdeauna nu a tolerat astfel de lucruri şi, chiar dacă cineva mai cunoaşte astfel de situaţii, să nu se sfiască să le aducă la cunoştinţa organelor abilitate sau chiar conducerii spitalului. Nu a fost o sesizare la conducerea spitalului, au făcut direct cu DGA şi asta este un lucru foarte bun, aceştia au organizat un flagrant. (…) După câte am înţeles, au plecat cu doctoriţa respectivă la sediul lor.

Până la finalizarea anchetei, noi nu putem să luăm nicio măsură sau să facem presupuneri. Dacă aparţinătorii respectivi vor face o plângere şi către conducerea spitalului, atunci vom iniţia şi noi o anchetă locală", a afirmat Dragoş Chivu, pentru Agerpres.

Din surse apropiate anchetei reiese că marţi la Secţia de obstetrică-ginecologie a spitalului din Giurgiu ar fi izbucnit un conflict spontan între aparţinătorii unei paciente şi un medic, iar la scurt timp în spital au sosit cei de la anticorupţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇