Șpaga de la Marius Nasta: Au fost arestați doi chirurgi cunoscuți, profesori la Universitatea de Medicină

Șpaga de la Marius Nasta: Au fost arestați doi chirurgi cunoscuți, profesori la Universitatea de Medicină

Tribunalul Bucureşti a dispus joi seară arestarea preventivă în cazul medicilor Cornel Petreanu şi Cristian Paleru de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Amândoi sunt acuzaţi că au primit şpăgi uriaşe.

Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Anchetatorii au pus şi sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele lor din conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro. Iată detalii AICI.

ADVERTISING

Procurorii de la Parchetul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au făcut, miercuri dimineaţa, percheziţii la Spitalul Marius Nasta, în două dosare penale de luare şi dare de mită.

Conform anchetatorilor, pe parcursul anilor 2022 şi 2023,  mai mulţi medici au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu: efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Salariul unui medic în Institutul Marius Nasta este de 15.000 de lei, spune managerul Beatrice Mahler, care a sesizat Parchetul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇